joi, 23 aprilie 2009

Planuri si iar planuri

Ce inseamna de fapt sa-ti faci planuri? Stabilesti ceva ce vei face in viitor. Dar iti poate garanta cineva ca se va intampla intocmai? Nu, nu ai nicio garantie. Si atunci de ce mai facem planuri? Cel mai plauzibil raspuns ar fi pt a avea un reper, pt a avea de ce sa ne agatam undeva in viitor. Eu una nu obisnuiesc sa-mi fac planuri pe termen lung, desi nu putine sunt datile cand sunt tentata sa o fac. Poate ca sunt si un pic superstitioasa, stiti vorba aceea: Nu-ti face planuri, ca nu se mai indeplinesc. Oricum, cert e ca nu avem cum sa nu ne facem planuri, ele ne dau intr-un fel siguranta unei vieti organizate si demonstreaza totodata ca avem teluri, idealuri catre care aspiram. Judecand din acest punct de vedere, as putea spune ca planurile nu sunt altceva decat proiectarea dorintelor noastre in viitor, unde nutrim speranta ca se vor implini. 

Increzatoare in fortele proprii, indraznesc sa sper ca planurile si dorintele mele se vor materializa in viitorul apropiat, pentru ca, in definitiv, speranta e cea care ramane pana la final. 

2 comentarii:

  1. Planurile sunt un fel de piatră de moară pe care o tragem după noi, uneori. Cu toate acestea, nu renunţăm niciodată la ele. Şi bine facem... Că se realizează în totalitate sau numai parţial, asta rămâne de văzut.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce e si cu planurile acestea ... insa cele mai frumoase meomente sunt aduse de cele mai multe ori tocmai de lucruri si intamplari neplanificate .... care vin intamplator sau pur si simplu se produc de la sine :)

    RăspundețiȘtergere