duminică, 3 mai 2009

Se cauta vorbareti cu experienta

De ce nu pot fi cum vreau sa fiu de fapt? Cateodata ma supar eu pe mine pt ca nu reusesc sa ma comport cum vreau. Imi doresc sa fiu mai dezinvolta, sa vorbesc intruna fara sa ma opresc, sa nu ma rosesc cand vine vorba de ceva important, sa zic tot ce-mi trece prin minte, adaugand doze moderate de umor. De ce trebuie tot timpul sa stau sa imi aleg cuvintele, sa ma gandesc ce va spune X sau Y despre asta ? Cand ma uit la unii cum vorbesc si cum se fac placuti in societate ma inchid si mai tare in mine, ma inhiba comportamentul lor catre care, paradoxal, tanjesc la randul meu sa-l adopt. Ciudata fiinta mai sunt... Partea buna e ca, de cele mai multe ori, ma inhib doar la inceput, dupa care incep sa ma familiarizez si imi dau drumul la grai. Dar de ce nu pot sa fiu asa de la bun inceput? Oare chiar nu pot sa domin nicio discutie? De ce trebuie sa existe o bariera mereu? Nu am fost niciodata vreo vorbareata, desi intotdeuna mi-am dorit sa fiu. Ca doar, deh, ma duce capu', dar ceva nu ma lasa sa-i dezvalui adevaratul potential. Ma oftic pt ca imi recunosc slabiciunile, dar nu stiu ce anume pot face pt a le indrepta. Astept sfaturile si parerile voastre de vorbareti cu experienta! Poate ma vor ajuta cat de cat. Merci anticipat! :) 

8 comentarii:

  1. Nici eu nu sunt un vorbăreţ, îmi place mult mai mult să îmi pun gândurile pe hârtie. Prefer ca oamenii să citească gândurile şi părerile mele, nu doresc neapărat să le asculte, eu fiind oratorul. Să ştii că nu mi-am propus niciodată să domin o discuţie, de ce să plecăm neapărat de la această idee? Toţi avem slăbiciuni, toţi avem defecte. În momentul în care conştientizăm acest lucru, putem destul de uşor să apăsăm exact butonul care trebuie pentru a face modificările de rigoare... Atât şi nimic mai mult. În rest, n-am niciun complex... Nu trebuie să fim neapărat vorbăreţi de meserie pentru a atrage atenţia cuiva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga visatoare...e a doua oara cand las un comment si deja incepe sa-mi placa :)

    Legat de ce ai spus mai sus, tot ce pot eu sa-ti zic este sa te relaxezi, nici eu nu pot sa zic ca sunt foarte vorbareata la inceput, insa e un lucru pe care am invatat sa-l accept. Tu zici ca-l constientizezi, insa nu cred ca e de-ajuns. Important e sa-ti accepti partile la care stii ca scartai si mai ales partile pe care stii ca nu prea ai cum sa le imbunatatesti.

    Daca te gandesti tot timpul la cum o sa te faci placuta de la inceput, nu vei face decat sa te frustrezi si mai tare, ajungand sa faci comentarii penibile la un moment dat de dragul de a zice ceva.

    Loosen up, fii tu insati si lasa oamenii sa te descopere.
    Partea cu vorbitul vine foarte mult si din diverse contexte in care esti pusa: cu cat cunosti mai multa lume, cu atat esti pusa in situatii noi, cu oamenii noi, in grupuri necunoscute, cu atat o sa vezi cum o sa prinzi arta asta a conversatiei. Pe langa asta sunt atatea programe de dezvoltare personala, care ti-ar fi de folos.

    Oricum, lansad totul la o parte, fii tu, iar restul o sa vina de la sine! Parerea mea..

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Cristian: poate ca ai dreptate, nu tb sa fim vorbareti de meserie ca sa atragem atentia, dar de cele mai multe ori printr-o discutie ajungi sa cunosti omul, sa-ti faci o prima impresie. Multumesc pt toate commenturile si te astept cu drag si pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Corina:
    1. Cand mi-ai mai lasat vreun comment? ca n-am mai gasit nici unul de la tine...
    2. Ai dreptate in tot ce zici, am invatat sa ma accept, mi-am descoperit partile pe care nu pot sa le schimb si incep sa lucrez la cele care au nevoie de o imbunatatire. Timpul isi va spune cuvantul. Ms pt comm! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna din nou,

    Nu stiu in ce masura ai invatat sa te accepti pt ca e un proces indelungat si greoi..nu e atat de usor sa fii confortabil cu cine esti tu de fapt...insa important e ca te-am pus pe ganduri..sper!

    Pai primul comment ti l-am dat la un post de-al tau prin martie...Ceva cu pargamtismul..

    mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vin de fiecare dată cu cea mai mare plăcere, mai ales că am preluat blogul tău prin feadreader şi nu ratez postările... O zi bună îţi doresc...

    RăspundețiȘtergere
  7. vorbareti cu experienta;))depinde ...dupa cate am inteles eu esti o persoana care vrea sa devina mai vorbareata decat este...eu sincer sunt o tipa foarte vorbareata si de multe ori ma simt foarte ciudat cand observ ca mai mult vorbesc eu decat ceilalti:((eu consider un defect acest lucru as vrea sa pot uneori sa ma mai abtin dar nu reusesc pentru ca sunt o fire foarte deschisa si tot ce gandesc vorbesc :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel mai important e sa ai incredere in sine !

    RăspundețiȘtergere